Zilver bij finale NK MBO zaalvoetbal

MBO Utrecht heeft afgelopen week in Sporthallen Zuid in Amsterdam voor de vierde keer op rij deelgenomen aan de finaleronde van het Nederlands kampioenschap MBO zaalvoetbal. In een spannende finale werd er met 3-2 nipt verloren van het Dulon College uit Ede.

Ook dit jaar waren de verwachtingen hooggespannen. Als titelverdediger zijn de studenten van MBO Utrecht – Academie Economie en Ondernemen – afgereisd naar Amsterdam om voor de tweede achtereenvolgende keer op rij de schaal mee te nemen naar Utrecht.

Twaalf deelnemende teams hebben zich afgelopen maanden weten te kwalificeren voor de finale ronde. Iedere provincie was dus hiermee vertegenwoordigd op deze finaledag.

Finaledag 4.0
Een valse start zorgde voor verlies in de eerste wedstrijd tegen CIOS Leewarden/Heerenveen 2-1. Desondanks werd MBO Utrecht poulewinnaar en kwalificeerde zich daarmee voor de halve finale.

Uitslagen poulewedstrijden:
MBO Utrecht – CIOS Leewarden/Heerenveen 1-2
MBO Utrecht – CIOS Goes 2-1
MBO Utrecht – Alfa college sport en bewegen Groningen 2-1
MBO Utrecht – ROC Tilburg 2-0
MBO Utrecht – CIOS Sittard 1-1

Halve finale
In de halve finale stond de nummer 2 van poule A; Almere tegenover MBO Utrecht. Almere begon sterk aan de wedstrijd en kwamen snel op 2-0 voorsprong. MBO Utrecht bleef ondanks de grote achterstand geloven in een ommekeer en wist in de laatste minuten van de wedstrijd 4 maal te scoren en daarmee de spannende halve finale te winnen met 4-2.

De finale
Om 15:40 uur vond dan eindelijk de aftrap plaats van de allesbeslissende finalestrijd tussen MBO Utrecht en Dulon college uit Ede. De heren uit Ede hadden de finale plaats te danken aan een overwinning op Alfa college Groningen. Het geloof in titelprolongatie bij MBO Utrecht werd groter na de knappe winst in de halve finale.

Door twee vroege doelpunten van Dulon college Ede verloren de studenten van MBO Utrecht de moed. Een benutte strafschop zorgde voor de aansluitingstreffer van Utrecht. Enkele minuten later stond het alweer 3-1. De Utrechters maakte in de laatste minuten nog 3-2. Met nog goede kansen in de extra tijd bleef het uiteindelijk bij 3-2 en gaat de NK titel dit jaar naar Ede.

Ondanks het verlies in de finale kan MBO Utrecht trots zijn op de prestatie, inzet, doorzettingsvermogen en sportiviteit tijdens dit NK. Dit jaar helaas zonder schaal, maar wel met zilvere medailles huiswaarts teruggekeerd naar Utrecht.

Kortom, ook dit jaar een geslaagd NK met als beloning de zilvere plak! Namens MBO Utrecht, naar een ieder die een steentje heeft bijgedragen hieraan; Proficiat! Volgend jaar zal MBO Utrecht er alles aan doen om de schaal terug te halen waar hij thuis hoort, namelijk: Utrecht!

Laat wat van je horen

*