Steven Regenboog

De leraren motiveren mij om een stap harder te lopen

“Ga naar Open Dagen. Vraag daar alles wat je wilt weten en wees niet te bescheiden. Je komt daar voor jezelf! Door die voorlichting weet je wat de opleiding werkelijk inhoudt en of dit bij je past. Anders verspil je een studiejaar en dat zou zonde zijn.”

 Steven Regenboog (17 jaar) uit Houten weet waarover hij praat. Hij maakte vorig jaar een verkeerde keuze door naar een sportopleiding te gaan. Gelukkig zit hij nu wel op de juiste plek in het eerste jaar van de mhbo-opleiding Bedrijfseconomie en Accountancy bij Economie en Ondernemen.

Uitdaging

“Eigenlijk ben ik al jaren in geldzaken en economie geïnteresseerd. De uitdaging zit erin dat iedere administratie weer anders is. Dat maakt het werk zo leuk,”zegt de student. Hij koos bewust voor het mhbo, omdat alle lessen (niveau 4) op hbo-niveau zijn.“Je merkt duidelijk dat iedereen er harder voor gaat. Dat werkt aanstekelijk.”

Kleinschalig

“Dit is een leuke, kleinschalige school. Ik ken de meesten en daardoor heb je sneller contact. Mijn klas is supergemotiveerd. We steken elkaar aan bij het leren. Als iemand een hoger cijfer haalt, wil ik dat ook. De vakken bedrijfsadministratie en bedrijfseconomie zijn de basis van onze opleiding (drie jaar). Ik vind de begeleiding uitstekend. Mijn mentor staat altijd voor me klaar als dat nodig is. Maar het allerleukste is dat er bij ons veel jonge leraren zijn. Zij zijn relaxed, betrokken en maken graag een praatje, ook na de les. Dat motiveert mij om een stap harder te lopen.”

Over tien jaar

“Ben ik registeraccountant en heb ik een goede baan bij PwC. PricewaterhouseCoopers is een internationaal accountants- en belastingadviseurbedrijf. Ik hoop dat ik in hun filiaal in Utrecht werk. Dat is een grote uitdaging, want ik moet nog minstens elf jaar studeren voordat mijn ambitie uitkomt. Eerst door naar het hbo en dan naar de universiteit. Ik neem hier de tijd voor, want ik wil naast mijn studie werken. Leren is belangrijk, want het gaat om je toekomst. Dit is een mooie basis voor later,” zegt Steven Regenboog.