Ouarda Zarioh

Ik wil het mooiste uit mijn leven halen

“Over MBO Utrecht had ik eerder goede verhalen gehoord. Daarom wist ik wat ik kon verwachten. Dit is een fijne school. Je wordt hier met respect behandeld. Als je een keer niet lekker in je vel zit, staat iedereen voor je klaar. Aan de andere kant verwachten ze dat je in het derde jaar steeds zelfstandiger wordt. Dat mag ook wel.

Ouarda Zarioh (20 jaar) uit Nieuwegein is derdejaars bij de opleiding Filiaalmanager bij de Academie voor Economie en Ondernemen. Ze koos voor deze opleiding, omdat ze al jaren een eigen kledingzaak wilde.“Het leek me zo leuk om kinderkleding te verkopen in een grote stad. Dit is een mooie basis voor de detailhandel en je doet praktijkervaring op. Het is geen megamoeilijke opleiding. Ja, je moet hard werken en zelfstandig achter dingen aan gaan. Maar dat moet je straks op het hbo ook. Ik ga deze school zeker missen en de docenten ook.”

Supermooi

“Ik heb me aangemeld voor de lerarenopleiding Islamgodsdienst in Amstelveen. Deze hbo-opleiding duurt vier jaar. Het lijkt mij supermooi om me hierin verder te verdiepen. Je leert zoveel over de Islam en andere godsdiensten. Mijn geloof inspireert mij om het mooiste uit mijn leven te halen. De opleiding motiveert me van binnen en buiten.”

Over tien jaar

“Dan sta ik hopelijk in het buitenland voor de klas. Ik deel mijn kennis over de Islam en geef lessen over de Koran. Ik vind het belangrijk dat ik mijn hart volg. Ik heb er nu al zin in,” zegt Ouarda Zarioh.