Kajal Lachchi

Rekenwerk is net een puzzel die je moet oplossen

“Ik droom van een baan als registeraccountant, want ik vind het heerlijk om met cijfers te werken. Ik ben daar altijd goed in geweest. Al dat rekenwerk is net een puzzel die je moet oplossen. Dat vind ik erg leuk!”

Kajal Lachchi (17 jaar) uit Utrecht zit in het eerste jaar van de opleiding Financiële Beroepen van het MHBO Economie en Ondernemen. Deze MHBO-opleiding op niveau 4 duurt drie jaar.

Zakelijk

“Ik doe er alles aan om mijn doel als registeraccountant te bereiken. Ja, ik ben ambitieus, maar die houding heb ik nodig om door te gaan en vol te houden. Je moet ongeveer elf jaar studeren om de titel RA te behalen. Aan de andere kant vind ik het leuk om nieuwe dingen te leren. Ik krijg veel leuke reacties als ik vertel dat ik voor een baan ga als registeraccountant. Nee, ik voel niets voor een job als advocaat of zo, dit ligt me beter. Het zakelijke gedeelte spreekt mij enorm aan.”

Even wennen

“Deze opleiding is heel leuk! De docenten zijn goed en het is fijn dat zij meer levenservaring hebben. Ik ben tevreden over de begeleiding op school. Als je hulp nodig hebt, is dat snel geregeld. Dat is efficiënt en daar houd ik van. In het begin moest ik even aan die lange dagen wennen, nu weet ik dat het erbij hoort. Het is een kwestie van doorbijten. Je komt er wel als je maar volhoudt en doorzet. Maak je huiswerk, dan heb je de meeste stof al geleerd. Sommige vakken zijn heel interessant, zoals bedrijfsadministratie en bedrijfseconomie.”

Over tien jaar

“Hoop ik mijn titel RA binnen te hebben. Ik heb bewust voor deze mhbo-opleiding gekozen, omdat dit meer mogelijkheden heeft. Het is meer dan een goede voorbereiding op het hbo. Ik kan als ik mijn best doe in drie jaar tijd drie diploma’s binnenhalen, salarisadministrateur, bedrijfsadministrateur en assistent accountant. Dat is handig voor het hbo, want daar kan ik vrijstelling voor bepaalde vakken krijgen ,” zegt Kajal Lachchi.