Studenten

Max Jansen

Je kunt veel winst uit deze opleiding halen

“Ga ervoor als je iets wilt bereiken. Waarom zou je in de les alleen maar klieren, daar heb je alleen jezelf mee. Als ik het over kon doen, zou ik alles uit mijn opleiding halen wat erin zit. Over zes maanden hoop ik mijn diploma Bedrijfsadministrateur te halen.”

Max Jansen (23 jaar) uit Wageningen zit in het derde jaar bij Financiële beroepen niveau 4. De opleiding Bedrijfsadministrateur valt onder de Academie voor Economie en Ondernemen. “De begeleiding op school is goed. Iedereen probeert je te helpen en te motiveren. Zeker als je moeite hebt met leren of om goed te presteren. Ik had het vorig jaar moeilijk op mijn stage bij een transportbedrijf. Dankzij extra begeleiding kwam ik weer terug op school en maak ik mijn opleiding af.”

Eigen bakkerszaak

“Ik heb uit praktische overwegingen gekozen voor MBO Utrecht, want mijn familie woonde hier in de buurt. Bedrijfsadministrateur paste het best bij mijn vooropleiding, Handel & Administratie op het CSV. Ik heb nu veel kennis in huis op het gebied van projectadministratie, urenadministratie, omzetbelasting en debiteuren- en crediteurenbeheer. Maar ik weet ook hoe belangrijk het is om op tijd te komen en je werk in te plannen. Dat is handig als je later een eigen bedrijf wilt beginnen. Voor mij zou een eigen bakkerszaak leuk zijn. Ik denk dat ik straks door wil studeren, maar eerst deze opleiding afmaken.”